O invenție moldovenească va primi o importantă finanțare din SUA

Prototipul Sonr, un dispozitiv subacvatic pentru comunicarea dintre înotător și antrenor, inventat în Republica Moldova, va fi finanțat cu 120 mii de dolari de către un accelerator de afaceri din New York.

La competiție au participat peste 70 de start-up-uri. Câștigătorii au fost selectați în baza mai multor criterii, inclusiv raportul dintre costurile optime și capacitatea de a intra pe piața internațională.

Reclame

Participanții selectați vor petrece trei luni în Statele Unite ale Americii pentru a-și adapta invențiile la realitățile pieței occidentale, pentru a atrage clienți americani, dar și pentru a se obișnui cu viața din America de Nord.

Fondatorul proiectului Sonr, Dmitri Voloshin, a declarat că banii obținuți în urma concursului vor putea fi utilizați pentru instruire, cazarea în New York, servicii juridice și contabile, precum și pentru un spațiu de muncă.

Sonr reprezintă cel mai mic dispozitiv de comunicare subacvatic din lume. Acesta ajută înotătorii să audă instrucțiunile antrenorului în timpul antrenamentului. Datorită acestui dispozitiv, instructorul reușește să modifice/corecteze tehnica de înot a sportivului în timp real, instruirea fiind cu mult mai eficientă. Sonr este atât de mic încât se încadrează sub casca înotătorului, transmițând sunetul direct la urechea internă.

MoldpresCategorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.