Guvernul Chicu tinde spre îmbunătățirea bruscă a relațiilor cu Rusia, expert

Noul Guvern al Moldovei va tinde spre îmbunătăţirea bruscă a relaţiilor cu Rusia. Potrivit agenției INFOTAG, de această opinie este doctorul în ştiinţe politice Serghei Nazaria.

fb.com/dodon.igor1

El a menționat într-un interviu pentru portalul Eurasia.expert că „politica externă a noului prim-ministru al Moldovei, Ion Cicu, este probabil multivectorială: el va încerca să stabilească relații atât cu Occidentul, cât și cu Rusia şi, cel mai probabil, va avea dorința de a îmbunătăți brusc relațiile cu Rusia”.

Reclame

„Pentru că acest lucru este dictat atât de interesele economice ale republicii, cât și de starea de spirit a majorității alegătorilor noștri. De fapt, 100% din alegătorii Partidului Socialiştilor sunt orientați politic spre Rusia. Astfel, se va realiza o anumită aliniere a politicii externe cu Rusia”, notează expertul.

În același timp, „cu greu se poate spune că Chicu este un prorus”.

„Prim-ministrul Ion Chicu este din fosta echipă a lui Plahotniuc. El a fost ministru în guvernul lui Plahotniuc. Dodon l-a luat drept consilier. Apoi l-a numit prim-ministru. Cel mai probabil, Chicu va încerca să urmeze o politică echidistantă. Dar nu el va fi cel care va determina politica. Politica, cel mai probabil, va fi determinată într-o măsură decisivă de Dodon și echipa sa. Premierul va fi executor”, consideră Nazaria.

De asemenea, el este de părere că nu ar trebui așteptată o integrare aprofundată a Moldovei către est, în Uniunea Economia Eurasiatică, „deoarece, în situația parlamentară actuală, majoritatea partidelor și deputaților puțin probabil să susțină acest curs”.

„În primul rând, blocul ACUM este unul prooccidental. Şi în Partidul Democrat mulți se orientează spre Occident, deși există oameni care nu sunt împotriva apropierii de Rusia. Partidul Şor nu a vorbit niciodată despre orientarea geopolitică. Și este greu să înțelegem ideologia lor. Liderul partidului, Ilan Şor, este un fost oligarh, implicat în scandalul cu furtul miliardului din sistemul bancar și care a fugit”, a spus el.Categorii:Opinii

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.