Klaus Iohannis a obținut cel de-al doilea mandat de președinte al României

Klaus Iohannis a obţinut duminică, 24 noiembrie, cel de-al doilea mandat de președinte al României. În cadrul turul doi de scrutin al alegerilor prezidenţiale, după ce au fost calculate voturile de la toate secțiile din România, Klaus Iohannis, candidatul PNL, a acumulat peste 63% din voturile alegătorilor, iar Viorica Dăncilă, candidatul PSD – aproape 37% din voturi, transmite IPN.

Klaus Iohannis. Foto: cugetliber.ro

La urne s-au prezentat puțin peste nouă milioane de alegători, ceea ce a reprezentat aproape 50% din populația României. La aceste date urmează să fie adăugate și voturile românilor din diasporă, care au ieșțit la vot într-un număr de peste 900 de mii de persoane.

Reclame

Mandatul de președinte al României este de cinci ani.

Potrivit Biroului Electoral Central al României, citat de IPN, peste 52 de mii de cetățeni români din Republica Moldova au votat la alegerile prezidențiale din România, cu aproapen zece mii mai mulți, comparativ cu primul tur de scrutin desfășurat acum diuă săptămâni.

Cetățenii care au ales să voteze pentru prezidențialele din România, au putut-o face la una din cele 37 de secții de votare deschise de ambasada României pe teritoriul Republicii Moldova, timp de trei zile, 22-24 noiembrie. Deocamdată nu se cunoaște pentru cine au votat acesștia.Categorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.