Un bărbat a murit în chinuri, după ce a fost lins de câinele său

Un bărbat de 63 de ani din Bremen a murit după ce a contractat o bacterie rară din saliva propriului câine. Infecția cauzată de Capnocytophaga canimorsus se produce prin mușcătură de animal, iar cazurile sunt rare.

GettyImages

În acest caz, bărbatul nu fusese mușcat, ci lins de propriul său câine. Cazul a fost prezentat în European Journal of Case Reports in Internal Medicine.

Reclame

Bărbatul din Germania s-a prezentat la spital cu simptome de gripă, la câteva zile după ce a acestea au apărut. La prima vedere, prezenta leziuni pe față și membre. Acesta nu fusese spitalizat recent și nu călătorise în străinătate. Nu avusese contact cu animale în afara câinelui său, dar animalul nu îl mușcase, ci îl linsese.

În următoarele zile, leziunile s-au extins pe întreg corpul, deși pacientul era tratat cu antibiotice. Organele interne au început să îi cedeze și piele sa a fost acoperit dă o iritație puternică.

Ulterior, s-a descoperit că pacientul era infectat cu Capnocytophaga canimorsus, deși nu fusese mușcat, nu avea imunodeficiență sau alte predispoziții. În ciuda îngrijirii medicale primite, starea bărbatului s-a deteriorat și după 16 zile de spitalizare aceasta a murit.

Infecția cu bacteria Capnocytophaga canimorsus este rară, se transmite prin mușcătura de câine, iar cazuri au fost observate de-a lungul timpului în toată lumea. Simptomele apar de obicei la 2-3 zile după mușcătură, dar pot apărea și după patru săptămâni. Persoanele de vârstă mijlocie și înaintate sunt mai expuși infecției, la fel și persoanele care petrec mult timp în compania câinilor.

digi24.roCategorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.