Ambasadorul României: Cât timp vorbim aceeași limbă, vom găsi modalități de dialog

România și Republica Moldova vor găsi modalități de dialog pentru că relațiile au la bază o sumă importantă de valori comune. Aceasta este opinia ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, și a fost făcută în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul Publika TV, transmite IPN.

Daniel Ioniță. Foto: Eugen Horoiu / epochtimes-romania.com

Daniel Ioniță susține că relațiile dintre România și Republica Moldova au fost, sunt și vor fi unele speciale pentru că sunt bazate pe un fundament solid de istorie, cultură și tradiție și sunt consolidate de un parteneriat strategic pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

Reclame

„Eu cred că atât timp cât la București și la Chișinău vom vorbi aceeași limbă și pentru mine limba aceasta se numește limba română, nu cred că nu vom găsi modalități de dialog între cele două capitale, mai ales că avem o serie întreagă de proiecte pe care România le-a desfășurat și le-a dus la bun sfârșit în Republica Moldova. Există alte proiecte care sunt în curs de evoluție și ne dorim ca și acestea să fie finalizate. Nu în ultimul rând, este dorința multor cetățeni din Republica Moldova și România de a fi împreună”, a menționat ambasadorul.

În ceea ce privește petiția lansată în Republica Moldova privind studierea în școli a „istoriei Moldovei”, cu înlocuirea disciplinei „istoria românilor”, ambasadorul spune că o asemenea inițiativă nu face claritate în mințile cetățenilor. De asemenea, oficialul spune că subiectul este urmărit atent de autoritățile române. „Orice demers pe linia aceasta o să fie atent evaluat la momentul respectiv de la București. Cred eu că mult timp am stat într-un soi de confuzie care vizează modul de raportare la chestiunile acestea. Când vorbim despre istoria românilor, vorbim inclusiv de istoria cetățenilor de pe aceste meleaguri”, a explicat Daniel Ioniță.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.