Este puțin probabil ca în R. Moldova să se producă un maidan, deputat PSRM

Deputatul Partidului Socialiştilor, Bogdan Ţîrdea, consideră că este puţin probabil ca în Moldova să se producă un maidan”.

Bogdan Țîrdea. Foto: wikipedia.org

Potrivit Infotag, el a menţionat pe blogul său că „astăzi în societate se discută mult despre un posibil maidan”, iar în favoarea unei astfel de opinii sunt aduse următoarele argumente: „Blocul ACUM a pierdut puterea, Occidentul nu va ierta acest lucru”, iar „orice intensificare a contradicțiilor dintre SUA şi Federația Rusă duce imediat la revoluții în țările CSI și la instaurarea unor regimuri marionete”.

Reclame

„Blocul ACUM dorește să revină cu orice preț la guvernare. PCRM și „Partidul Nostru” al lui Usatîi vor să ajungă în Parlament. PDM vrea să revină la putere, să scape de imaginea de mafie. Pentru toți, maidanul este cea mai bună și mai scurtă cale”, consideră Ţîrdea.

Potrivit lui, este puțin probabil să se întâmple un astfel de scenariu. În primul rând, deoarece „astăzi nu există nicio unitate în blocul vestic, a apărut o fisură între SUA și UE și chiar în UE”. În al doilea rând, „pentru SUA și UE nu este convenabil să fie destabilizare în regiune. Ei se ocupă de probleme cu Ucraina. De asemenea, în SUA sunt alegeri prezidențiale”.

„Occidentul are multe pârghii de control și influență asupra Republicii Moldova, dar dacă va aduce o revoluție, poate pierde totul. Mai mult, influența Rusiei crește rapid, căci încredere în Igor Dodon este enormă. Și sprijinul, după cum vedem, este, la fel, serios. Iar Dodon este mult mai decisiv decât Voronin”, consideră Ţîrdea.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.