VIDEO. Jaful secolului, surprins de o cameră de supraveghere

Poliția germană a făcut public clipul video care conține momentul jafului de amploare petrecut luni în Dresda, informează BBC.

Un seif aflat în castelul Dresda, care conținea una dintre cele mai mari colecții de obiecte de artă din Europa, a fost jefuit, iar hoții au fugit cu peste 100 de obiecte rare, unele considerate inestimabile.

Reclame

Printre obiectele furate se află o sabie al cărei mâner și teacă sunt încrustate cu 800 de diamante, un șirag de perle vechi de sute de ani și o colecție de bijuterii cu diamante din secolul 18. Aproape toate obiectele furate au fost realiate în timpul domniei lui Frederick Augustus al III-lea în Saxonia.

Potrivit Bild, spărgătorii au furat bijuterii cu diamante estimate la peste un miliard de euro.

Una dintre cele mai faimoase piese din colecție, un diamant verde de 41 de carate, nu se afla în seiful muzeului, fiind împrumutat la Muzeul metropolitan de Artă din New York.

Poliția a primit un apel privind jaful în dimineața de luni, la ora 04:59. „Doi suspecți au fost suprinși de camerele de supraveghere”, a anunțat șeful poliției din Dresda.

Clipul video a fost făcut public ulterior, iar în imagini se pot observat doi oameni îmbrăcați în negru, care umblă prin galerie cu lanterne. La un moment dat, unul dintre ei începe să lovească o vitrină și reușește să o spargă abia după nouă lovituri.

Șeful poliției din Dresda a spus că jaful ar putea avea legătură cu un incendiu care a afectat rețeaua electrică în zonă, provocând stingerea luminilor stradale în afara muzeului și dezactivarea sistemului de alarmă cu puțin timp înaintea jafului.

digi24.roCategorii:Externe

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.