ANSA: Apa potabilă de la mai multe instituții de învățământ nu corespunde cerințelor sanitare

Apa potabilă din probele luate de la mai multe instituţii de învăţământ din Republica Moldova nu corespunde parametrilor microbiologici. Asemenea date a publicat Agenţia Naţională a Siguranţei Alimentelor (ANSA).

De la începutul anului, inspectorii ANSA au prelevat 1,4 mii probe de apă, dintre care s-au constatat 256 de probe neconforme la parametrii microbiologici (Escherichia Coli, Streptococi fecali). Din blocurile alimentare ale grădiniţelor au fost prelevate 744 de probe (135 probe neconforme), iar din cele ale şcolilor- 730 de probe (121 probe neconforme).

Reclame

În instituţiile unde s-a constatat că apa a fost neconformă la indici microbiologici, s-au elaborat prescripţii privind efectuarea măsurilor de dezinfecţie a surselor de apă, cu prelevarea repetată a acesteia, până la obţinerea rezultatelor corespunzătoare la indicii microbiologici.

Totodată, s-a interzis utilizarea apei ale cărei probe au fost neconforme la blocurile alimentare şi s-au emis recomandări de a utiliza apa potabilă din surse sigure şi verificate la indici sanitaro-igienici şi microbiologici sau apa potabilă îmbuteliată de către agenţi autorizaţi.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.