Noul procuror general este Alexandr Stoianoglo

Alexandr Stoianoglo este noul Procuror general. Decretul de numire în funcţie a fost semnat în dimineaţa zilei de astăzi de şeful statului, Igor Dodon.

Alexandr Stoianoglo și Igor Dodon

Preşedintele R. Moldova a scris pe pagina sa oficială că a agreat decizia Consiliului Superior al Procurorilor luată în urma concursului desfășurat legal în parametrii democrației și statului de drept.

„Numirea Procurorului general este un moment mult așteptat de către societate, în vederea depășirii impasului atestat în raport cu instituția procuraturii. Reiterez că Republica Moldova, în perioada actuală, nu își poate permite luxul menținerii unei instituții-cheie în regim semifuncțional. Procuraturii Generale urmează a-i fi asigurată independența deplină, iar toate procesele să rămână în afara politicului”, a opinat Dodon.

Reclame

El a adăugat că noul Procuror general urmează să abordeze cu deosebit tact așteptările societății, în special privind dosarele de rezonanță referitoare la devalizarea sistemului bancar, fenomenul laundromat-ului, și altor infracțiuni economice care au tulburat sistemul financiar-bancar național.

CSP l-a desemnat ieri pe Alexandr Stoianoglo pentru funcţia de procuror general. Acesta a obținut 74,22 de puncte, cel mai mare punctaj, din partea membrilor CSP, după proba interviului.

Alexandr Stoianoglo a deținut de-a lungul timpului mai multe funcții, printre care și cea de procuror al UTA Găgăuzia și adjunct al procurorului general. Timp de cinci ani a activat în calitate de deputat, vicespeaker și președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.

MoldpresCategorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.