Chicu: Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău ar putea fi dat în folosință la finele anului 2020

Premierul Ion Chicu dă asigurări că gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău va fi finalizat şi dat în folosință la finele anul 2020. În cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova, premierul a menţionat că aceast gazoduct reprezintă un plus de securitate energetică pentru ţara noastră.

„Spre regretul meu şi al Guvernului nostru, şi, în jurul acestu gazodoct s-a făcut politică. El putea fi construit în maxim doi ani, iată este 2020 şi el nu este încă construit. Eu sunt absolut sigur, că la anul el va fi dat în exploatare. Am vorbit şi cu BERD, cu toţii colegii. Problemele tehnice care mai sunt acolo vor fi rezolvate. Noi o să-l avem până la finele anului 2020 şi nu este posibil rapid. Sunt acolo nişte momente. Acolo nu doar este ţeava, acolo sunt elemente de infrastructură, pompe ş.a. Acest gazoduct ne-ar prinde foarte bine în condiţiile de criză, şi el va contribui foarte bine la sporirea securităţii energetice. Altceva este că capacitatea acestui gazoduct nu este suficientă pentru a aproviziona ţara cu tot necesarul de gaze naturale, 15-16 milioane metri cubi pentru 24 ore. Oricum, un plus de securitate energetică ar aduce, noi suntem datori să-l finalizăm şi noi suntem siguri că la anul va fi finalizat”, a declarat Ion Chicu.

Reclame

Gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău trebuia să fie dat în exploatare în trimestrul patru al anului 2017. Ulterior, termenul a fost extins până în 2018, iar la sfârşitul anului trecut autorităţile anunţau deja despre finalizarea construcţiei acestei conducte până la Chişinău, la sfârşitul anului 2019.

Conducta Ungheni-Chişinău va avea o lungime de 120 de kilometri şi capacitatea de a transporta anual circa 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale din România în Republica Moldova.„Spre regretul meu şi al Guvernului nostru, şi, în jurul acestu gazodoct s-a făcut politică. El putea fi construit în maxim doi ani, iată este 2020 şi el nu este încă construit. Eu sunt absolut sigur, că la anul el va fi dat în exploatare. Am vorbit şi cu BERD, cu toţii colegii. Problemele tehnice care mai sunt acolo vor fi rezolvate. Noi o să-l avem până la finele anului 2020 şi nu este posibil rapid. Sunt acolo nişte momente. Acolo nu doar este ţeava, acolo sunt elemente de infrastructură, pompe ş.a. Acest gazoduct ne-ar prinde foarte bine în condiţiile de criză, şi el va contribui foarte bine la sporirea securităţii energetice. Altceva este că capacitatea acestui gazoduct nu este suficientă pentru a aproviziona ţara cu tot necesarul de gaze naturale, 15-16 milioane metri cubi pentru 24 ore. Oricum, un plus de securitate energetică ar aduce, noi suntem datori să-l finalizăm şi noi suntem siguri că la anul va fi finalizat”, a declarat Ion Chicu.

Gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău trebuia să fie dat în exploatare în trimestrul patru al anului 2017. Ulterior, termenul a fost extins până în 2018, iar la sfârşitul anului trecut autorităţile anunţau deja despre finalizarea construcţiei acestei conducte până la Chişinău, la sfârşitul anului 2019.

Conducta Ungheni-Chişinău va avea o lungime de 120 de kilometri şi capacitatea de a transporta anual circa 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale din România în Republica Moldova.Categorii:Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.