Transportatorii solicită majorarea tarifului la transportul de pasageri

Asociaţia Patronală a Operatorilor de Transport Auto s-a adresat din nou Guvernului cu solicitarea de a majora tariful la transportul de pasageri.

În caz contrar, transportatorii ameninţă cu noi proteste. Într-o scrisoare adresată ministrului Economie şi Infrastructurii, Anatol Usatâi, se menţionează că, după ultimele întâlniri ale transportatorilor cu funcţionarii de stat, inclusiv cu Usatîi, au fost identificate o serie de măsuri care vor reduce cheltuielile de transport. Printre acestea se numără excluderea controalelor nejustificate, lupta împotriva transporturilor ilicite, creşterea transparenţei activităţii ministerului şi ale Agenţiei Naţionale a Transportului Auto cu privire la transportatori.

„Drept urmare, a fost elaborat proiectul unui Memorandum de înţelegere, a cărui semnare va permite diminuarea cerinţei de majorare a tarifului de la 92 de bani la 74-76 de bani per kilometru. Însă documentul nu a fost încă semnat, cerinţele noastre rămân aceleaşi – de 92 de bani”, au spus transportatorii, subliniind că aşteaptă până la sfârşitul săptămânii poziţia clară şi motivată a Guvernului cu calculele necesare.

Contactat telefonic, serviciul de presă al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Axenia Chirilov, a menţionat pentru Radio Moldova Actualităţi că în curând instituţia va veni cu o reacţie la acest subiect.

Menţionăm că tarifele la transportul de pasageri au fost revizuite ultima dată în anul 2012. Atunci preţul pentru un kilometru a fost majorat de la 36 de bani la 48 de bani.

Radio MoldovaCategorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.