Zelenski neagă din nou orice acord „reciproc avantajos” cu Trump

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a negat din nou orice acord reciproc avantajos cu omologul său american Donald Trump pe tema ajutorului militar american acordat ţării sale, în pofida unor mărturii în acest sens în cadrul procedurii de destituire a locatarului Casei ALbe, relatează AFP.

Volodimir Zelenski

„Eu nu am vorbit deloc cu preşedintele american (Donald) Trump despre eu îţi dau asta, tu-mi dai aia”, a declarat Zelenski într-un interviu publicat luni de săptămânalul german Der Spiegel şi ziarele Time, Le Monde şi Gazeta Wyborcza.

Reclame

El adaugă că ”nu înţelege deloc” acuzaţiile cu privire la un şantaj în acest sens, în cadrul procedurii destituirii din Statele Unite şi că ”nu vrea să dea impresia că suntem cerşetori” în Ucraina.

Scandalul ucrainean a izbucnit în urma divulgării unei convorbiri la telefon între cei doi, la 25 iulie, în care miliardarul newyorkez este suspectat că l-a şantajat pe fostul comediant prin condiţionarea acordării unui ajutor militar american în valoare de aproape 400 de milioane de dolari de lansarea la Kiev a unei anchete cu privire la fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden şi fiul acestuia Hunter Biden, care a lucrat la Burisma.

Ambasadorul american la Uniunea Europeană (UE) Gordon Sondland a declarat în mod clar că este vorba despre un asemenea ”avantaj reciproc”, potrivit ”dorinţei preşdintelui”.

News.roCategorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.