Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, în Parlament ar accede trei partide

Dacă duminica viitoare în Republica Moldova ar avea aloc alegeri parlamentare, în legislativ ar accede trei formațiuni politice: Partidul Socialiștilor, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Democrat. Potrivit unui sondaj, realizat de Fondul Opiniei Publice, PSRM ar obține 42% din voturile cetățenilor, PAS – 26,3%, iar PDM – 6,1%. Restul formațiunilor nu ar trece pragul electoral. Perioada de colectare a datelor a fost 23-30 noiembrie 2019, transmite IPN.

fb.com/ParliamentRM

Într-o conferință de presă, Andrei Luchian, directorul FOP, a declarat că, dacă sunt excluși indecișii, rezultatele arată că în Parlament ar accede și Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr. Iar voturile se vor împărți astfel: PSRM – 48%, PAS – 30%, PDM – 7%, iar PPPDA – 6,4%.

Reclame

„Am întrebat care este atitudinea față de o serie de partide. Într-un fel am estimat bazinul electoral al fiecărui partid pe care l-am propus noi. Avem următorul top: Partidul Socialiștilor în momentul studiului nostru dispune de un bazin electoral de 49%, ceea ce înseamnă 29% sunt susținători înflăcărați și alte 20% au o atitudine mai degrabă pozitivă. Partidul Acțiune și Solidaritate beneficiază de un bazin electoral de 37%, 23% sunt susținători înflăcărați, iar 14% au o atitudine mai degrabă pozitivă. PPPDA – 13% sunt susținători înflăcărați și 18% au o atitudine mai degrabă pozitivă, iar PDM– 6% susținători înflăcărați și 12 % mai degrabă au o atitudine pozitivă”, a menționat Andrei Luchian.

Topul neîncrederii în partide este condus de Partidul Unități Naționale și acest lucru s-ar explica prin faptul că 8% din respondenți nici nu cunosc despre el, iar 41% nu au încredere, a precizat Andrei Luchian.

Sondajul social-politic a fost realizat la solicitarea portalului Politics.md. Cercetarea a fost efectuată pe un eșantion de 1201 persoane, iar marja de eroare este de ± 2,8%.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.