Peste 200 de arestări într-o operațiune mondială împotriva spălării banilor

Poliţiile din aproximativ 30 de ţări au arestat 228 de persoane şi au identificat mii de „cărăuşi financiari”, în cadrul unei vaste operaţiuni împotriva spălării banilor, a anunţat miercuri Agenţia europeană de poliţie Europol, relatează AFP.

thebubble.com

Operaţiunea, care s-a desfăşurat din septembrie în noiembrie, a condus la deschiderea a peste 1.000 de anchete penale, dintre care „multe sunt în continuare în curs”, a precizat Europl într-un comunicat.

Reclame

„Peste 650 de bănci, 17 asociaţii bancare şi alte instituţii financiare au contribuit la declararea a 7.520 de tranzacţii frauduloase ale unor cărăuşi financiari, evitând astfel o pierdere totală de 12,9 milioane de euro”, a anunţat Europol.

Operaţiunea, susţinută de Europol, Unitatea europeană de cooperară judiciară Eurojust şi Federaţia Bancară Europeană (FBE), a permis identificarea a 3.833 de ”cărăuşi financiari” şi a 386 de recrutori, dintre care au fost arestaţi 228.

Aceşti „cărăuşi financiari” iau adesea parte la activităţi de spălare a banilor fără să ştie, primind şi transferând bani obţinuţi ilrgal, a precizat Europol.

Recrutorii, deosebit de activi pe reţele de socializare, reuşesc să-şi convingă victimele „să deschidă conturi bancare sub pretextul trimiterii sau primirii de fonduri”, potrivit Europol.

Operaţiunea s-a desfăşurat în 31 de ţări, inclusiv în Germania, Belgia, Spania, Elveţia, Regatul Unit, Statele Unite şi Australia.

News.roCategorii:Externe

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.