Veniturile și cheltuielile bugetului de stat, în creștere

Veniturile totale ale bugetului de stat, în primele zece luni ale anului 2019, au depășit 32 de miliarde de lei și sunt mai mari cu 7,6% față de perioada similară a anului trecut. Ministerul Finanțelor menționează într-un comunicat de presă că acest fapt se datorează creșterii veniturilor generale și colectate cu 8,3%, transmite IPN.

puterea.ro

Serviciul Fiscal de Stat a crescut încasările cu 3,9% față de aceeași perioadă din 2018, ridicându-se la peste 14 miliarde de lei. „Pentru noi contează mult și atitudinea antreprenorilor față de activitățile de colectare a taxelor – de asta ne propunem să intensificăm misiunea consultativă a Fiscului, pentru a ajuta antreprenorii să activeze conform cadrului legal”, a declarat ministrul finanțelor Serghei Pușcuța, citat în comunicat.

Reclame

Serviciul Vamal a adunat, din procedurile administrate de vamă, peste 18 miliarde de lei și jumătate, cu 6,6% mai mult față de perioada similară a anului 2018. „Și pe dimensiunea interacțiunii Vămii cu operatorii economici și persoanele fizice de asemenea avem sarcina de a îmbunătăți serviciile publice”, a remarcat ministrul finanțelor.

Cheltuielile bugetului de stat au constituit peste 34,3 miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului 2018, acestea sunt mai mari cu 15,3%. Executarea bugetului de stat, la sfârșitul lunii octombrie s-a încheiat cu un deficit de peste 2,2 miliarde de lei.Categorii:Economie

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.