Ce revoluții pune la cale în Moldova partidul lui Mark Tkaciuk

Congresul de constituire a Partidului Acțiunii Comune „Congresul Civic”, un proiect politic inițiat de câțiva foști deputați, printre care Iurie Muntean și Mark Tkaciuk, fosta „eminență cenușie” a ex-președintelui comunist Vladimir Voronin, a avut loc azi la Chișinău.

Mark Tkaciuk. Foto: moldova.org

Potrivit „Planului de acțiuni 2025” prezentat de formațiunea politică, Republica Moldova se află în pragul unei catastrofe demografice. În următorii ani, numărul persoanelor economic active se va egala cu cel al pensionarilor, fapt ce va duce la prăbușirea sistemului social al țării.

Reclame

R. Moldova, potrivit „Congresului Civic”, nu mai dispune de resurse ce ar salva-o, cu excepția unei singure. „Moldova este un hub unic, un punct unical în Eurasia unde se intersectează pașnic patru culturi globale. Numai aici coexistă în armonie culturile romanică, turcică, slavă de est și slavă de sud”, se arată în document.

Țara noastră nu trebuie să mizeze pe granturi și bani din exterior, ci să revoluționeze, să facă cinci modernizări esențiale, susțin cei din „Congresul Civic”.

Prima este decriminalizarea sistemului politic și instituirea unui control public a puterii. Echitatea socială este a doua modernizare, în condițiile în care o adevărată catastrofă umanitară are loc cu majoritatea pensionarilor și persoanelor cu nevoi speciale. A treia modernizare, propusă de „Congresul Civic” constă în decriminalizarea economiei, revoluția tehnologică, conectarea și adaptarea Moldovei la piețele globale. Formațiunea politică susține că a trei modernizare ține de sistemul educațional și științific. Autorii „Planului de acțiuni 2025” propun „revoluția verde” în condițiile în care Moldova situația ecologică este catastrofală.

La Congresul de constituire a Partidului Acțiunii Comune „Congresul Civic”, care s-a desfășurat în hotelul „Radisson” din Chișinău, au participat 93 de delegați din 18 unități teritorial-administrative.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.