Marea speranță a unioniștilor

Analistul politic Anatol Ţăranu spune că noul preşedinte al PUN, Octavian Ţîcu, este marea speranţă a unioniştilor, pentru că marele avantaj al său este că el are unde creşte.

gandul.info

Anatol Ţăranu consideră că încă nu s-au copt toate premisele pentru ca toate formaţiunile unioniste din ţară să se coaguleze.

Reclame

Acesta a mai declarat că Ţîcu va purta responsabilitatea pentru tot ce se va întâmpla în viitorul apropiat pe segmentul unionist.

Analistul politic este de părere că la alegerile prezidenţiale din 2020, din partea unioniştilor trebuie să candideze acel politician care poate înregistra cel mai bun rezultat.

„E firesc ca liderii partidelor să spună că sunt gata să candideze, problema e că atunci când se va ajunge la definirea strategiei, trebuie să se ridice la suprafaţă cea mai avantajoasă formulă”, a menţionat Ţăranu la o emisiunea televizată.

Octavian Ţîcu a explicat care au fost premisele care au dus la aceste schimbări în PUN.

„Eu cred că cea mai importantă cauză este tocmai faptul că unionismul a fost marginalizat. După 1992, unionismul a fost într-un colţ, stigmatizat, rupt de realităţi, s-a pierdut esenţa Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova”, a declarat noul preşedinte al PUN la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Octavian Ţîcu mai spune că n-o să existe niciodată un lider care să-i mulţumească pe toţi. Iar în momentul de faţă, PUN este gata să negocieze cu toţi cei care pornesc de la respectul identităţii româneşti şi a integrării europene.

„Va fi un bloc sau o alianţă între două partide. Noi am creat o speranţă a oamenilor. Foarte mulţi se vor reorienta acum, chiar şi din blocul ACUM, chiar şi din PD”, a spus Octavian Ţîcu.

TVR MoldovaCategorii:Opinii

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.