Indemnizații unice mai mari pentru medici și farmaciști

Proiectul de lege ce prevede modificarea articolului 11 din Legea ocrotirii sănătății, care stabileşte majorarea indemnizațiilor unice acordate pentru tinerii specialiști – medici, farmaciști, personal medical și farmaceutic a fost publicat în Monitorul Oficial. Documentul va intra în vigoare la începutul anului 2020.

moldpres.md

Conform modificărilor operate, indemnizația unică pentru medici și farmaciști se va majora, începând de anul viitor, de la 45 mii la 120 mii de lei, iar cea pentru personalul medical și farmaceutic – de la 36 mii la 96 mii de lei. Indemnizația urmează să fie achitată în trei tranșe egale, a câte 40 mii de lei anual pentru medici și farmaciști, respectiv a câte 32 mii de lei pentru personalul medical și farmaceutic, după expirarea primei luni de activitate și, ulterior, la finele fiecărui an de activitate.

Reclame

De indemnizații unice vor beneficia şi absolvenții studiilor postuniversitare de rezidențiat și ai învățământului profesional tehnic medical, care și-au efectuat studiile în bază de contract sau din contul bugetului de stat și care vor fi angajați în baza repartizării eliberate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Persoanele care au primit rate ale indemnizației anterior stabilite de legislație vor beneficia în continuare de rate majorate corespunzător. Pentru ratele indemnizației primite anterior recalcularea nu se va efectua.

De indemnizații majorate vor beneficia, 1260 de tineri specialiști.

MoldpresCategorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.