F-35, vești proaste pentru Rusia

Americanii dezvoltă un plan prin care să implementeze sistem de armament cu laser pentru avioanele aflate sub comanda US Air Force. Printre ele se numără și avioanele din generația a V-a, F-35.

Primele teste în ceea ce privește implementarea armamentelor laser pe avioanele US Air Force sunt așteptate să aibă loc până în 2021, deci, anul viitor, potrivit celor de la National Interest care citează Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii.

Reclame

Americanii intenționează să implementeze sisteme de armament cu laser inițial pe aeronavele militare de transport precum C-17 și C-130, iar ulterior după dezvoltarea tehnologiei vor putea fi echipate și avioane de luptă precum F-15, F-16 și chiar F-35 – avioanele de generația a V-a. Motivul îl reprezintă faptul că, având în vedere actuala tehnologie, avioanele militare de transport sunt mai bine configurate pentru a transporta energia necesară laserelor.

După avioane de luptă, armament laser și pe drone

Pe lângă programul care urmărește implementarea armelor laser pe aeronavele US Air Force, se desfășoară în paralel și un program care are ca obiectiv implementarea acestor sisteme pe drone.

Dacă programul arsenalului cu laser pentru avioane ar trebui conturat până la jumătatea anilor 2020, în ceea ce privește dronele nu există încă vreo perspectivă, mai informează sursa citată.

Viitoarele arme cu laser vor veni ca o completare a actualului armament, dar ar trebui să ofere un avantaj în ceea ce privește precizia, dar și costurile.Categorii:Externe

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.