S-a încheiat sesiunea de toamnă 2019 a Parlamentului

Parlamentul s-a convocat, vineri, 20 decembrie, în ultima ședință plenară a sesiunii de toamnă 2019. Deputații au aprobat Hotărârea cu privire la încheierea sesiunii a doua ordinare a anului curent.

fb.com/ParliamentRM

Președinții fracțiunilor parlamentare au susținut discursuri la finalul sesiunii de toamnă, făcând bilanțul activității parlamentare.

Reclame

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi i-a felicitat pe deputați cu ocazia încheierii sesiunii. Speakerul a făcut un bilanț succint al activității parlamentare în sesiunea de toamnă. În această perioadă, au fost adoptate 159 acte legislative, dintre care 73 legi și 100 de hotărâri, iar conform datelor preliminare 81 de proiecte de acte legislative au fost aprobate în prima lectură. Autori a cca 70 la sută din toate actele legislative înregistrate în Parlamentul Republicii Moldova sunt deputații.

Zinaida Greceanîi a adresat colegilor felicitări cu prilejul apropiatelor sărbători de iarnă. ”Fie ca tot ce e mai frumos și deosebit să vă aparțină și nu uitați că cetățenii Republicii Moldova au așteptări mari de la fiecare din noi, haideți să contribuim cu toții la îndeplinirea dorințelor lor”, a menționat Președintele Parlamentului.

Tradițional, sesiunea s-a încheiat cu intonarea Imnului de Stat de către Capela Corală Academică ”Doina”, prim-dirijor Ilona Stepan, Artistă Emerită.

Tot la ultimă ședință, deputații au fost colindați de membrii Ansamblului folcloric ”Haiducii” de la Palatul raional de cultură ”Nicolae Lupov” din orașul Rezina, conducător artistic Maxim Frunze.

Potrivit Regulamentului legislativului, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lui decembrie. Prima ședință plenară a sesiunii de toamnă 2018 a avut loc pe data de 27 septembrie.Categorii:Actualitate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.