Ambâțul lui Năstase

Partidul Politic Platforma Deminitate și Adevăr are și poate înainta propriul candidat la alegerile prezidențiale din 2020. Totodată, este gata susțină un candidat comun nepartinic, în contextul creării unui front comun larg proeuropean și național. Despre aceasta a anunțat președintele PPPDA, Andrei Năstase, printr-o declarație, în cadrul unei conferințe de presă de după ședința Consiliului Politic Național al partidului, transmite IPN.

Andrei Năstase. Foto: telegraph.md

Potrivit lui Andrei Năstase, numele candidatului PPPDA pentru prezidențiale va fi făcut public la momentul potrivit.

Reclame

Liderul PPPDA a spus că membrii Consiliului Politic și conducerea Platformei DA „au decis să-și consolideze eforturile și să continue să lupte pentru recuperarea unei guvernări europene în Republica Moldova, pentru menținerea vectorului european și a valorilor democratice”. Potrivit lui, în contextul procesului de reformare și consolidare a formațiunii, structurile de conducere au fost resetate. Astfel, a fost extins numărul reprezentanților teritoriali în componența Biroului Politic, dar și desemnați noi vicepreședinți.

Andrei Năstase a mai spus că Platforma Demnitate și Adevăr a demarat un amplu proces politic de reconstrucție și resetare politică, pentru a face fașă provocărilor viitorului ciclu politic 2020-2024. Cele mai importante teme ale viitorului ciclu politic pentru PPPDA vor ține de funcționarea unui stat de drept și integrarea plenară a Republicii Moldova în spațiul comunitar european.

Platforma va avea drept prioritate investigarea furtului miliardelor din sistemul bancar și anularea legii care pune achitarea banilor furați pe umerii cetățenilor, îmbunătățirea sistemelor medical și educațional, a sistemului protecției sociale, dar și implementarea mai multor proiecte de infrastructură.

De asemenea, PPPDA vrea să asigurare reforma veritabilă a justiției, prin curățarea sistemului judecătoresc și al Procuraturii și combaterea corupției mari. Relansarea economiei locale, precum și integrarea Republicii Moldova în spațiul comunitar european, prin implementarea cu strictețe a obligațiilor țării definite de Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, se numără și ele printre prioritățile Platformei.

Liderul PPPDA a mai remarcat că Consiliul Politic Național a analizat și pericolul de re-capturare a statului. În opinia sa, acest pericol revine din zona președintelui Igor Dodon, „o persoana dependentă de anumite cercuri de interese și finanțări obscure din afara țării, care a reușit să-și subordoneze structurile de forță ale statului, guvernul, parlamentul și peste 70 la sută din audiovizual și mass-media”.

„Prin scheme de tristă pomină, prin presiuni și ingerințe în activitatea Procuraturii Generale și a justiției, actualul locatar al președinției Republicii Moldova, Igor Dodon, reușește să tergiverseze dosarele de rezonanță, inclusiv cele în care este vizat pentru trădare de Patrie sau pentru finanțarea ilegală a PSRM cu sume exorbitante provenite din offshore-uri obscure”, a declarant Andrei Năstase.

Consiliul Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr a avut loc pe 22 decembrie.Categorii:Politică

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.