În perioada sărbătorilor de iarnă, Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră vor activa la capacitate maximă

În perioada sărbătorilor de iarnă, Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Poliția de Frontieră activează la capacitate maximă pentru a asigura fluidizarea traficului transfrontalier și a reduce timpul de așteptare la punctele de trecere a frontierei.

customs.gov.md

Potrivit Serviciului Vamal, măsurile adoptate de ambele autorități se referă la suplinirea numărului de funcționari și al echipamentelor de verificare, precum și implicarea conducerii posturilor în efectuarea controlului vamal și respectiv, de frontieră.

Reclame

De asemenea, în cazul în care se atestă un flux sporit de autovehicule, vor fi utilizate toate pistele de control, indiferent de sensul de traversare, inclusiv cele destinate corpului diplomatic. Actualmente, la postul vamal Leușeni sunt utilizate 8 piste pentru mijloacele de transport care intră în țară, comparativ cu 4 câte sunt utilizate în regim normal de lucru.

Acțiunile enumerate au fost propuse și autorităților omoloage din România și Ucraina, astfel încât controlul să fie accelerat pe ambele părți ale frontierei.

Serviciul Vamal menționează că participanții la traficul transfrontalier își pot planifica ruta optimă, accesând pagina web a instituției, rubrica TRAFICUL ON-LINE, unde au posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul mijloacelor de transport care se află în cele mai tranzitate puncte de trecere.Categorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.