Biletele de călătorie pe rutele interurbane se vor scumpi

Tarifele de călătorie pentru transportul de pasageri pe rutele interurbane vor crește de la 1 ianuarie anul viitor de la 48 de bani per km la 60 și 70 de bani, în funcție de categoria de confort. Anunțul a fost făcut vineri de Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Astfel, tariful se va majora cu 12 bani per km pentru categoria de confort de bază și cu 22 de bani pentru categoria de confort superioară. De exemplu, dacă în prezent prețul biletului pentru o călătorie cu distanța de 25 de km este de 12 lei, după ajustarea tarifului prețul va fi de 15 lei. Decizia a fost luată în urma consultărilor dintre Ministerul Economiei și transportatori.

Reclame

„Problema a fost neglijată pe parcursul mai multor ani. Acum ne aflăm în situația de a alege să avem sau nu transport în general. Iată de ce am decis aplicarea unui mecanism de ajustare a tarifelor, dar care va fi corelat cu sporirea calității în transport”, a declarat astăzi, la o conferință de presă, secretarul de stat al MEI Iulian Postică.

În urma deciziei anunțate astăzi, toate unitățile de transport care circulă pe rute interurbane vor fi clasificate în funcție de clasa de confort. Aceasta va fi atribuită în urma unei testări, care va fi efectuată în perioada 1 februarie-1 octombrie 2020. Iulian Postică a precizat că mașinile care nu vor fi încadrate în nicio categorie de confort, nu vor putea presta servicii.

În ultimele luni, transportatorii au organizat mai multe proteste și au cerut majorarea tarifelor. Aceștia și-au argumentat solicitarea prin faptul că prețurile la bilete nu au mai fost modificate din anul 2013, iar operatorii de transport suportă pierderi.

MoldpresCategorii:Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.