Probabilitatea căderii Guvernului Chicu este minimă, opinie

Probabilitatea ca Guvernul condus de Ion Chicu să cadă este minimă pentru că este foarte mică probabilitatea ca blocul ACUM și Partidul Democrat să coalizeze. De această părere este comentatorul politic Cornel Ciurea. În opinia lui, doar în această conjunctură politică ar putea fi pusă în discuție demiterea actualului executiv, care are susținerea deputaților socialiști, a președintelui Igor Dodon și a fost învestit cu votul parlamentarilor din PDM, transmite IPN.

fb.com/dodon.igor1

Totodată, comentatorul susține că blocul ACUM se află într-o situație foarte dificilă și nu exclude că, după coalizarea cu socialiștii, cele două partide constituente ar putea să recurgă și la o colaborare cu PDM.

Reclame

În opinia lui Cornel Ciurea, actualul Guvern se va bucura și în continuare de susținere din partea Federației Ruse și acest lucru este normal în situația actuală.

„Eu cred că Rusia și bani ne va da pentru a demonstra că nu doar Occidentul ne oferă resurse financiare. Dar poate chiar să demonstreze că Rusia este gata nu doar cu arme, dar și cu bani să ne ajute”, a declarat comentatorul în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul NTV Moldova.

Jurnalistul Valeri Demidețki este de părere că Partidul Șor ar putea să voteze pentru demiterea Guvernului Chicu, dacă va exista o asemenea inițiativă în Parlament. Totodată, jurnalistul este sigur că actualul executiv se va descurca cu sarcinile trasate pentru că pur și simplu nu are încotro. „În prezent dacă îi dorești eșec Guvernului Chicu și președintelui Dodon, aceasta înseamnă să-i dorești eșec țării”, a comentat jurnalistul.

Valeri Demidețki susține că actuala politică externă echilibrată pe care o promovează guvernarea este una corectă și doar așa pot fi apărate interesele cetățenilor Republicii Moldova. „Dacă e să vorbim despre țară, Moldova pur și simplu nu are alternativă. Dacă vorbim de politicieni, aceștia pot acționa diferit”, a menționat jurnalistul. Potrivit lui, Republica Moldova trebuie să vorbească direct despre interesele ei și în Vest, și în Est și doar atunci va fi auzită și înțeleasă.Categorii:Opinii

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.