Indemnizația unică la nașterea copilului a fost majorată

Indemnizația unică la nașterea copilului a fost majorată cu 388 de lei. Pentru copiii născuți începând cu 1 ianuarie 2020, cuantumul indemnizației unice la nașterea copilului constituie 8299 de lei, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Casei Naționale de Asigurări Sociale.

prime.md

Cererea pentru stabilirea indemnizației unice la nașterea copilului se depune la casa teritorială de la locul de domiciliu al solicitantului ori al soțului/soției sau, în cazul în care a fost stabilită indemnizația de maternitate, la casa teritorială care a stabilit indemnizația de maternitate. Cererea poate fi depusă și în mod electronic prin portalul guvernamental unic al serviciilor publice http://www.servicii.gov.md și/sau pagina-web a Casei Naționale – http://www.cnas.md.

Mijloacele financiare necesare au fost planificate în Legea bugetului de stat pe anul 2020. CNAS reamintește că, potrivit legislației în vigoare, indemnizațiile adresate familiilor cu copii se plătesc pentru luna precedentă.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.