PAS solicită Guvernului să publice documentele legate de decizia de a scumpi prețul la călătoriile interurbane

Partidul Acţiune şi Solidaritate solicită Guvernului să publice memorandumul semnat de transportatori prin care aceştia îşi asumă investiţiile de modernizare menţionate de ministrul Economiei şi Infrastructurii Anatol Usatîi, după majorarea tarifelor la călătoriile cu transportul interurban.

Dacă un asemenea memorandum nu există, atunci PAS cere publicarea stenogramei şedinţelor şi negocierilor care au avut loc între Ministerul Economiei şi transportatori, anunţate printr-un comunicat al instituţiei pe 27 decembrie 2019.

Reclame

Fracţiunea PAS susţine că a făcut deja un demers către ministerul Economiei şi Infrastructurii pentru a obţine informaţia şi va solicita prezenţa ministrului Anatol Usatîi în plenul Parlamentului pentru a oferi explicaţii în raport cu situaţia creată.

„PAS consideră decizia Guvernului lui Dodon de a scumpi, în toiul sărbătorilor de iarnă, costul călătoriilor interurbane, fără consultări publice largi, fără a analiza alte opţiuni existente şi fără a lua măsuri care ar conduce la creşterea calităţii, gradului de confort şi siguranţei călătoriilor, drept o batjocură la adresa cetăţenilor.

Scumpirea a lovit în partea cea mai vulnerabilă a societăţii, iar Guvernul nu a venit cu o reacţie pe măsură. Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi, a menţionat în presă că transportatorii şi-au asumat modernizarea mijloacelor de transport până în august 2020, fără a prezenta vreun act doveditor.

Guvernul actual continuă să ia decizii într-un mod obscur. Decizia Guvernului a afectat sute de mii de oameni, fără ca aceştia să fie măcar informaţi din timp. În următoarele zile, PAS va depune toate demersurile legale, inclusiv pe platforma parlamentară, pentru a asigura publicarea acestor informaţii”, se spune într-un comunicat al PAS.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.