Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc Crăciunul

Astăzi, 7 ianuarie, creştinii ortodocşi de rit vechi din Republica Moldova sărbătoresc Naşterea Domnului, Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, numit Crăciunul. O parte dintre creştini au sărbătorit pe 25 decembrie, conform calendarului gregorian, alţii însă respectă calendarul iulian, sărbătorind Crăciunul în fiecare an pe 7 ianuarie.

Nicu Stamatin / ipn.md

Crăciunul pe stil vechi este sărbătorit de Biserica Ortodoxă a Ierusalimului, Biserica Ortodoxă Rusă, Biserica Ortodoxă Sârbă, Biserica Ortodoxă Georgiană, Biserica Ortodoxă Ucraineană şi calendariştii vechi greci care continuă să se folosească de calendarul iulian pentru datele fixe.

Reclame

Sărbătoarea Crăciunului este considerată a fi cea mai importantă sărbătoare a creştinilor, fiind celebrată în întreaga republică.

La Naşterea Domnului sunt readuse în actualitate tradiţiile, care sunt păstrate cu sfinţenie de la strămoşii noştri. Obiceiurile diferă în dependenţă de zona geografică.

Unul dintre obiceiurile principale ale Crăciunului este colindatul. Prin obiceiul copiilor de a merge cu colindul şi cu Steaua se vesteşte Naşterea Mântuitorului.

Menţionăm că bugetarii au parte de minivacanţă de cinci zile. Astfel, minivacanţa a început sâmbătă, 4 ianuarie, şi se va încheia pe 8 ianuarie. Bugetarii vor reveni la muncă joi, 9 ianuarie.Categorii:Actualitate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.