Un fost președinte al Franței va fi judecat pentru corupție

Pentru prima dată în istoria Republicii Franceze, un fost președinte va fi judecat pentru acuzații de corupție. Un tribunal din Paris a decis ca procesul în care este implicat fostul lider de la Elysee Nicolas Sarkozy să se desfășoare în perioada 05 – 22 octombrie, scrie Mediafax.

Cazul se concentrează pe conversațiile dintre avocatul lui Sarkozy, Thierry Herzog, și un fost înalt magistrat, Gilbert Azibert, interceptate de anchetatori în 2014. La acea vreme, fostul președinte era bănuit că a acceptat plăți ilicite de la moștenitoarea L’Oreal, Liliane Bettencourt, pentru campania sa prezidențială din 2007.

Reclame

Anchetatorii îl acuză pe Sarkozy că a încercat să afle, prin intermediul avocatului său, informații cu privire la evoluția cazului, oferind la schimb o poziție de top.

Ancheta a dezvăluit, de asemenea, că Sarkozy și Herzog comunicau adesea prin intermediul telefoanelor mobile obținute sub identități false, iar Sarkozy folosea numele de cod Paul Bismuth.

Nicolas Sarkozy este acuzat că a încercat să obţină în 2014, prin intermediul avocatului său, informaţii secrete de la Gilbert Azibert, la acea vreme magistrat al Curţii de Casaţie în dosarul Bettencourt. Sarkozy ar fi încercat să îl promoveze pe Gilbert Azibert în schimbul informaţiilor secrete despre conversaţii telefonice interceptate în anchetă.

digi24.roCategorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.