La Orhei este înregistrat cel mai înalt nivel de trai, potrivit statisticii oficiale

Raionul Orhei este lider clar printre raioanele din Republica Moldova ca model de dezvoltare economică. O dovadă în acest sens o constituie și publicația „Statistica teritorială”, realizată de Biroul Național de Statistică.

Orhei

Studiul denotă că în raionul Orhei sunt înregistrate cele mai multe întreprinderi, cei mai mulți salariați și cel mai mare salariu mediu în comparație cu celelalte raioane ale țării. Experții explică această evoluție în primul rând prin dezvoltarea continuă a orașului Orhei, începând cu 2015, când administrația a fost preluată de fostul primar, Ilan Șor.

Reclame

În anul 2018 în raionul Orhei erau înregistrate 1348 de întreprinderi, cu 26 mai mult decât în 2017 și aproape de două ori mai mult decât în raionul Hâncești, spre exemplu, care are o populație similară. Respectiv, la Orhei sunt înregistrate și cele mai tehnologizate întreprinderi la nivel raional – 4204 computere, față de mai puțin de 2800 în 2014.

Despre prosperitatea raionului Orhei vorbește și salariul mediu – cel mai mare la nivel raional – 5460 de lei. Este de menționat că salariul mediu la Orhei a înregistrat cea mai mare creștere pe țară în ultimii ani. Spre exemplu, în 2013 acesta era de doar 3.000 de lei. Atunci Orheiul ocupa locul 10 printre raioanele Republicii Moldova, ca în 2018 să ajungă primul în top.

Începând cu 2015, Orheiul a cunoscut un adevărat boom infrastructural și economic, au fost înregistrate investiții majore în drumuri, infrastructura socială, reparația curților, iluminarea stradală, dar și agrement. În 2019, echipa Partidului ȘOR a decis să înceapă implementarea multiplelor programe infrastructurale în zeci de localități ale raionului Orhei. La alegerile locale generale Partidul Politic ȘOR a obținut 43 de mandate de primar în localități rurale și urbane, precum și majoritatea în Consiliul municipal și în Consiliul raional Orhei.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.