Nivel infracțional îngrijorător în R. Moldova

De la începutul anului curent au fost înregistrate 352 de infracţiuni, dintre care patru deosebit de grave. Datele au fost prezentate vineri de ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Evgheni Lachi / ipn.md

Potrivit sursei citate, în primele nouă zile ale acestui an s-au înregistrat patru infracţiuni deosebit de grave, 52 grave, două omoruri, zece vătămări intenţionate, patru violuri, un caz de tâlhărie, şapte jafuri şi 30 de accidente rutiere soldate cu 41 de persoane rănite şi opt persoane decedate.

Reclame

Oficialul a specificat că în anul curent vor fi dispuse măsuri suplimentare pentru diminuarea infracționalității, după ce în 2019 nu s-a reușit reducerea situațiilor infracționale extrem de grave.

Şeful de la MAI a venit cu detalii şi despre cazul tânărului din Costeşti, Ialoveni, snopit în bătaie în noaptea de Revelion şi care a murit ulterior la spital. „La bătaie au participat trei persoane: victima, un minor de 16 ani și un tânăr de 21 de ani. Tot acolo se aflau și iubita unuia dintre făptași, dar și alte 15 de persoane care făceau parte din compania victimei, dar aceștia nu au fost implicați în bătaie”, a spus Voicu.

El a specificat că unul din bătăuşi se afla demult în vizorul oamenilor legii şi a dat asigurări că acest caz este monitorizat cu strictețe și nu va fi mușamalizat, iar vinovaţii vor fi traşi la răspundere penală.

MoldpresCategorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.