Procuratura Generală: Kroll 2 nu conține lista beneficiarilor finali ai furtului miliardului

Procuratura Generală a publicat astăzi un comunicat cu unele amănunte privind desfăşurarea investigaţiei în cadrul cauzei penale denumite generic „frauda bancară”.

procuratura.md

Potrivit PG, raportul detaliat denumit „Kroll 2” precum şi anexele acestuia, realizate la solicitarea Băncii Naţionale a Moldovei, au fost ridicate de către Procuratura Anticorupţie la 22 martie 2018. Grupul de urmărire penală verifică informaţiile primite prin procedeele probatorii prevăzute de Codul de procedură penală, iar Procuratura Republicii Moldova dă asigurări că va informa sistematic societatea despre rezultatele desfăşurării investigaţiilor.

Reclame

„De asemenea, aşa cum raportul a fost comandat de către Banca Naţională a Moldovei, Procuratura Anticorupţie a solicitat ultimei să dispună verificarea informaţiei conţinute în raport, în limita competenţelor stabilite prin lege, cu remiterea acestor rezultate în adresa Procuraturii”, se spune în comunicat.

Totodată, PG insistă că anexele ridicate ale raportului nu conţin un document cu denumirea „lista beneficiarilor finali” sau un alt document cu o listă exhaustivă a beneficiarilor finali. În acest sens, Procurorul General a expediat în adresa Vicepreşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Preşedintelui Comisiei de anchetă „Cu privire la elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova şi investigării fraudei bancare”, Alexandru Slusari, un demers prin care a solicitat remiterea către Procuratura Generală a listei beneficiarilor finali, existenţa căreia a fost confirmată de unii deputaţi.

Amintim că şi procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat anterior că raportul Kroll 2 nu conţine lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare.

De partea cealaltă, Alexandru Slusari, preşedintele comisiei parlamentare care a investigat cazul şi cel care a făcut publice nume din acea listă, spune că procurorul general minte sau nu a citit raportul.Categorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.