Eurovision 2020: Reprezentantul Moldovei va fi ales de juriu

Fără televot în 2020. Reprezentantul Moldovei la Eurovision va fi ales doar de juriu. Organizatoarea evenimentului, Instituţia Publică (IP) „Teleradio-Moldova”, a modificat procedura de selecţie a candidatului care ne va reprezenta ţara în Ţările de Jos. Candidaţii se pot înscrie în concurs până pe 17 ianuarie.

eurovisionworld.com

Regulamentul preselecţiei naţionale prevede că organizatorul, adică IP „Teleradio-Moldova, va constitui un juriu format din interpreţi, compozitori, textieri din Republica Moldova şi de peste hotare. La începutul fiecărei etape membrii juriului vor confirma pe propria răspundere, prin declaraţie scrisă, că nu sunt în legături de colaborare sau de rudenie cu participanţii înscrişi în concurs.

Reclame

„În principiu este un regulament de selecţie care repetă cumva selecţiile precedente din ultimii patru-cinci ani. Totodată, regulamentul prevede că, Comitetul de Organizare care apelează la juriu să reducă într-un fel în dependenţă de componenţă artistică sau cantitatea pieselor din concurs din anul acesta, să reducă numărul de etape din selecţia naţională”, a declarat Vitalie Cojocaru, membru al Comitetului de Organizare.

Selecţia naţională pentru desemnarea reprezentantului Republicii Moldova la concurs se va desfăşura în două etape: examinarea dosarelor şi audierea LIVE. Doar membrii juriului vor decide cine este învingătorul care ne va reprezenta ţara la competiţia internaţională.

„În altă ordine de idei, în circumstanţele în care va exista material de calitate bună şi un număr mare de piese în concurs, atunci vom recurge şi la etapa de finală naţională”, a menţionat Vitalie Cojocaru.

Candidaţii se pot înscrie în concurs până pe data de 17 ianuarie, ora 17:00. Ediţia Eurovision 2020 se va desfăşura în acest an în Ţările de Jos. Cele două etape internaţionale vor avea loc pe 12 şi 14 mai, iar marea finală va avea loc pe 16 mai.

trm.mdCategorii:Cultură

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.