Alegeri Hâncești: Pot fi depuse dosarele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă

De astăzi, 15 ianuarie și până pe 24 ianuarie, cei care doresc să candideze la funcția de deputat pe Circumscripția electorală uninominală numărul 38, municipiul Hâncești, pot depune dosarele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă care să colecteze semnături în vederea susținerii candidaților. Actele se depun la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale (CECE) Hâncești din municipiul Hâncești, strada Mihalcea Hîncu, 126, de luni până duminică, transmite IPN.

Evgheni Lachi / ipn.md

Potrivit programului calendaristic aprobat de către Comisia Electorală Centrală, după depunerea cererilor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă, CECE Hâncești are la dispoziție trei zile să decidă asupra înregistrării sau neînregistrării grupului de inițiativă. După înregistrare, CECE Hânceștii va elibera legitimații și liste de subscripție membrilor grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților.

Reclame

Un candidat bărbat urmează să colecteze semnături de la 500 la 1000. Un candidat femeie – de la 250 la 500. Doar după ce sunt colectate semnăturile, se depune dosarul pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la funcția de deputat. Primirea documentelor în vederea înregistrării în calitate de candidat se va face până pe data de 13 februarie, inclusiv. Ulterior, organul electoral are la dispoziție șapte zile pentru examinarea dosarului candidatului și a decide asupra înregistrării sau neînregistrării acestuia.

Comisia Electorală Centrală a stabilit pentru data de 15 martie 2020 desfășurarea alegerilor parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală numărul 38, municipiul Hâncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul câștigat în această circumscripție. Alexandru Botnari a fost ales primar al municipiului Hâncești în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.