Reacția Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în privința crizei manualelor din școli

Situația asigurarii insuficiente a şcolilor din ţară cu manuale a fost evaluată într-o şedinţă marţi, 14 ianuarie, cu participarea conducerii Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

„Urmare a mai multor sesizări venite din partea cadrelor didactice, s-a constatat livrarea insuficientă sau chiar lipsa în unele localități a unor titluri de manuale. În mai multe unități administrativ-teritoriale, este insuficient numărul de manuale de limbă străină, în special cele de engleză pentru elevii din ciclul primar (clasele II, III, IV)”, indică surse de la MECC.

Reclame

Totodată, mai multor profesori nu li s-au oferit ghidurile de implementare a manualelor, care au menirea de a oferi sprijinul necesar cadrului didactic în implementarea noului curriculum.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va întreprinde, în regim de urgență, măsuri pentru soluţionarea acestei probleme, astfel încât manualele să fie distribuite echitabil fiecărui elev din ţară. „La fel, solicităm angajaților din cadrul organelor locale din domeniul învățământului, managerilor educaționali, să manifeste responsabilitate, iar în cazul în care întâmpină dificultăți să sesizeze ministerul”, au atenţionat sursele citate.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.