Îndemn la alegeri parlamentare anticipate

Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic, recent înregistrat de către Agenția Servicii Publice, îndeamnă politicienii, activiștii civici, cetățenii care nu sunt indiferenți, să promoveze o campanie corectă, deschisă și consecventă în favoarea alegerilor parlamentare anticipate. O declarație în acest sens a fost adoptată la ședința Comitetului Republican al formațiunii care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, transmite IPN.

Potrivit declarației, Parlamentul ales la 25 februarie 2019 a dat dovadă de incapacitatea totală de a deveni un centru anticriză, un loc unde se formează o agendă a zilei principial nouă pentru supraviețuirea economică a țării, pentru salvarea poporului.

Reclame

„Acest Parlament nu a fost în stare să profite de rezultatele voinței politice manifestate de Rusia, Uniunea Europeană și SUA pentru eliberarea țării de regimul puterii personale a oligarhului Plahotniuc. Parlamentul s-a dovedit a fi o adunare de teoreticieni neputincioși și lipsiți de voință, incapabili pentru o luptă decisivă contra clanurilor banditești din economie, justiție, poliție și vamă. Dimpotrivă, prin crearea unei majorități noi, Parlamentul a restabilit influența Partidului Democrat care părea că se clatină, a consolidat sistemul de guvernare oligarhică, dar deja cu un alt șef – Igor Dodon. Acest Parlament, alcătuit conform regulilor sistemului mixt al lui Plahotniuc, nici nu putea fi altfel. El a fost inventat exclusiv pentru a asigura securitatea elitei de la guvernare. Nu pentru popor, ci împotriva majorității poporului”, se spune în document.

În acest context, Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic îi îndeamnă pe politicieni, activiștii civici, cetățenii care nu sunt indiferenți să promoveze o campanie corectă, deschisă și consecventă pentru alegeri parlamentare anticipate.

„Țara nu are nevoie de un organ legislativ alcătuit din protejați plahotniuchiști, care construiesc socialismul pentru sine și capitalismul sălbatic pentru majoritatea. Țara are nevoie de aleși ai poporului demni, pregătiți să schimbe sentința abuzivă și nedreaptă împotriva Republicii Moldova în momentul cel mai dificil al istoriei noastre”, declară Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.