Majorări de salarii pentru angajații instituțiilor medico-sanitare publice

Salariile de funcție lunare ale personalului medical și administrativ-gospodăresc din instituțiile medico-sanitare publice, încadrate în sistemul asigurărilor obligatorii de asistență medicală se majorează, cu începere de 1 aprilie, transmite IPN cu referire la o decizie aprobată de Guvern.

moldpres.md

De majorare vor beneficia medicii de familie, cei din asistența prespitalicească, din serviciul de ftiziopneumunologic din sectorul spitalicesc, medicii antrenați în tratamentul HIV/SIDA, cei din serviciile de prelevare a organelor, țesuturilor și celulelor umane, medicii din serviciile de medicină nucleară, medicii din sectorul psihiatrie și narcologie, medicii chirurgi (care operează), endoscopiști, anesteologi și reanimatologi, alți medici specialiști din instituțiile de nivel republican, municipal, regional și raional.

Reclame

De asemenea, majorările vizează personalul medical cu studii medii de specialitate din serviciile enumerate, personalul medical inferior, precum și personalul administrativ gospodăresc.

Majorarea va constitui în medie 10 %. Astfel, de exemplu, salariile noi ale medicilor de familie în funcție de vechimea în specialitate de de până la 10 ani, de la 10 ani la 20 ani și peste 20 de ani vor fi de 7160 lei,7800lei și, respectiv, 8440 lei.

Salariile personalului cu studii medicale medii vor varia, tot în funcție de vechime, între 4200 lei, 4620 lei și 5010 lei.

Personalului medical inferior va primi un salariu de 2890 lei.

Majorarea se referă și la persoanele,care se află la conducerea instituțiilor medico-sanitare publice. În cazul acestora, salariile depind de volumul mijloacelor acumulate de instituții de la prestarea serviciilor medicale populației.

Lista completă a noilor salarii, în funcție și de nivelul instituției (republican, municipal, regional și raional) este prezentată în anexa la decizia în cauză , aprobată de Executiv.

De majorări de salariu, potrivit ministrului sănătății protecție sociale și muncii Viorica Dumbrăveanu, vor beneficia 49400 de angajați și în acest sens au fost planificate circa 300 mln lei.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.