VIDEO. Transformările radicale la Aeroportul din Chișinău după concesionare, tema unui documentar

Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) a fost recunoscut, în câteva rânduri, de către instituțiile aeronautice civile internaționale drept aerogara cu cea mai mare dinamică de dezvoltare în spațiul CSI, potrivit autorilor unui documentar publicat pe canalul de YouTube al AIC în care sunt trecute în revistă performanțele acestuia de la concesionare încoace.

În ultimii ani, numărul zborurilor de la AIC s-a triplat, ajungând la circa 28 de mii, în 2018. De asemenea, în ultimii șase ani, s-a dublat fluxul pasagerilor de la 1,3 mil., în 2013, la circa 3 mil., în 2019.

Reclame

În filmuleț sunt arătate și modernizările făcute la Aeroport și se vorbește despre planurile de viitor ale companiei concesionare.

Unul dintre autorii proiectelor de modernizare a AIC, Vladimir Pânzaru, spune că obiectivul prioritar urmărit de arhitecți a fost să fie asigurat confort maxim pasagerilor care trec prin Aeroport.

Despre planurile de viitor, reprezentanții companiei concesionare afirmă că vor fi investiți peste 200 de milioane de euro, bani care vor fi investiți în construirea unui nou terminal. Obiectul major al investitorului este transformarea AIC într-un hub avia de importanță continentală.

„Ne propunem să extindem harta destinațiilor, să atragem mai multe companii aeriene. Acum, negociem intens cu unele dintre ele”, spune Olga Botnari, specialist Marketing în cadrul companiei AVIA Invest.

În filmuleț se mai povestește despre renovarea totală a căilor de rulaj și a pistei de decolare/aterizare, în condițiile în care una din prioritățile concesionarului este asigurarea securității zborurilor.

AIC a fost concesionat în 2013 de compania AVIA Invest pe o perioadă de 49 de ani. În perioada respectivă, compania s-a angajat să investească peste 244 de mil. de euro și să creeze 1500 de noi locuri de muncă. Investițiile de până acum ale AVIA Invest se cifrează la circa 96 de mil. de euro.Categorii:Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.