A doua față a lui Dodon: „ocupația românească”

Mișcarea Politică Unirea (MPU) condamnă declarațiile președintelui Igor Dodon, precum că „am fost ocupați de armatele germane și române”, care nu reflectă realitatea istorică și întrec orice limită a absurdității.

Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

„MP UNIREA condamnă declarația iresponsabilă și aberantă în care vorbește despre pretinsa ”ocupație germană și românească”, care nu este nimic altceva decât o teză sovietică și manipulatoare, intens propagată de Kremlin și este una care total distorsionează evenimentele istorice”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Reclame

De asemenea, Mișcarea condamnă și afirmația lui Igor Dodon despre faptul că „R. Moldova și România sunt în relații excelente”, ceea ce este total rupt de realitate, consideră reprezentanții Mișcării.

„ Dodon a dat dovadă de o fățărnicie și o ipocrizie fără margini, din moment ce atât primul-ministru al României, Ludovic Orban, cât și președintele Klaus Iohannis au transmis un semnal clar, prin declarațiile domniilor lor că nu pot considera un partener serios actualul Guvern de la Chișinău și că nu sunt deloc convinși că Guvernul R. Moldova își dorește un parcurs european”, susțin unioniștii.

Reprezentanții Mișcării Politice Unirea îi amintesc lui Igor Dodon „că adevărul istoric nu poate fi contestat, iar această palmă de pământ dintre Prut și Nistru a fost, este și va fi teritoriu românesc”.

Aflat în Israel, acolo unde participă la Forumul Mondial al Holocaustului, Igor Dodon a declarat că „tragedia poporului evreiesc a avut loc şi pe teritoriul Patriei noastre care, în anii de război, a fost ocupată de armatele germane şi române ce au nimicit aproximativ 300 de mii de evrei”.

Radio ChișinăuCategorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.