Vrea să asigure victoria democraților în alegerile prezidențiale din toamnă

Statele Unite „nu îşi pot permite încă patru ani” cu Donald Trump, avertizează Hillary Clinton într-un documentar autobiografic, prezentat la Festivalul Sundance, şi dă asigurări că va face ”tot ceea ce poate” pentru a asigura victoria democraţilor în alegerile prezidenţiale din 2020, relatează AFP.

Hillary Clinton

Cu puţin înainte de prezentarea în avanpremieră mondială a serialului – realizat de Nanette Burstein pentru platforma de streaming Hulu -, fostul secretar de Stat şi o candidată înfrântă la preşedinţie în 2016 a acordat interviuri pe covorul roşu, înconjurată de un dispozitiv de securitate prea puţin obişnuit la acest festival independent de cinema.

Reclame

Întrebată despre viitoarele alegeri prezidenţiale de la 3 noiembrie – cu câteva zile înainte de primele scrutine în alegerile primare democrate – Hillary Clinton a declarat, având grijă să nu pronunţe niciodată numele lui Donald Trump, că ea crede că ”noi trebuie să câştigăm pur şi simplu”.

”Eu nu cred că putem să ne permitem încă patru ani cu preşedintele în exerciţiu”, a apreciat ea.

”Ar fi absolut periculos pentru democraţia noastră, iar eu voi face tot ceea ce pot pentru a asigura, de această dată, o victorie a democraţilor”, a adăugat ea.

Purtând un mantou negru şi zâmbind destinsă, Hillary Clinton a detaliat pentru AFP provocările care aşteaptă, în opinia sa, tabăra sa politică în săptămânile şi lunile care urmează.

”Va trebui să ne descurcăm mai bine ca tabăra adversă, pentru că ei sunt extrem de organizaţi, incredibil de bine finanţaţi şi beneficiază de un ajutor străin”, dă ea asigurări, fără ocolişuri.

”Tabăra noastră va trebui să se opună desfiinţării unor electori, să gestioneze ameninţarea reală a atacurilor informatice şi utilizarea în scopuri ostile a unor documente furate, să contracareze publicitate falsă şi informaţiii care circulă pe reţele de socializare ce vin din ţara noastră şi din exterior, să ne protejeze aparatul electoral… Aşadar, avem mult de lucru”, subliniază ea.

Hillary Clinton apreciază că victoria este la îndemână.

”Va trebui să câştigăm, pentru că eu cred că oamenii au văzut promisiunile nerespectate şi eşecurile acestei administraţii. Însă noi vom depăşi toate obstacolele pe care (republicanii) ni le pun în cale”, apreciază ea.

News.roCategorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.