În spatele privatizării „Metalferos” sunt interese ascunse, Ghelici

Anunțul autorităților despre intenția de a scoate la privatizare societatea pe acțiuni „Metalferos” este dur criticată de către Fiodor Ghelici, președintele Asociației obștești „Moldova mea”. În opinia sa, în spatele acestor intenții sunt interese financiare ascunse, iar întreprinderea cel mai probabil va ajunge, ca și Aeroportul Internațional Chișinău, pe mâna unei companii din afara țării.

Fiodor Ghelici. Foto: publika.md

Într-o conferință de presă la IPN, Fiodor Ghelici a declarat că cei care sunt astăzi la putere doresc să se îmbogățească prin privatizarea „Metalferos. Președintele țării, Igor Dodon, chiar dacă nu are atribuții directe, se face responsabil de ce se va întâmpla cu această întreprindere. „Întreprinderea va fi privatizată fie de către cineva din anturajul șefului statului, fie de vreo companie din Federația Rusă”, spune președintele Asociației „Moldova mea”.

Reclame

Fiodor Ghelici afirmă că angajați ai „Metalferos” i-au comunicat că întreprinderea este profitabilă și nu e cazul să fie privatizată. Întreprinderea, în care statul deține 70% din capital, este dotată cu tehnologii moderne și înregistrează profituri de milioane. Este inexplicabil de ce „stăpânul vrea să vândă cea mai mulgătoare vacă”, spune Fiodor Ghelici.

În opinia sa, o întreprindere monopol în niciun caz nu trebuie să treacă în proprietate privată. El a mai spus că în alte state s-ar organiza proteste, dar în Republica Moldova oamenii sunt indiferenți și nu se revoltă, iar „guvernările banditești” cunosc acest lucru și profită de situație.

Liderul asociației a declarat că „după anunțul cu referire la privatizare, deputații pur și simplu au luat apă în gură , la fel cum au făcut-o atunci când din sistemul bancare erau sustrase milioane”. „Mă adresez deputaților, în numele întregului popor, și nu mă tem să spun asta, stopați fraudarea, furtul bunului public, al poporului”, a chemat Fiodor Ghelici.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.