Fost procuror: Banii din furtul miliardului nu vor mai reveni în haznaua statului

Fostul procuror-șef al municipiului Chișinău Ivan Diacov consideră că banii care au fost fraudați în cazul furtului miliardului nu vor mai reveni niciodată în haznaua statului. Fostul procuror susține că nu va fi stabilit niciodată nici adevărul despre „furtul secolului” pentru că nu există voință, transmite IPN.

Ivan Diacov. Foto: ipn.md

Ivan Diacov spune că dosarul fraudei bancare a fost mușamalizat de la bun început de către Procuratura Generală, încă de atunci când a fost arestat șeful Consiliului de administrație al Băncii de Economii Grigore Gacikevici.

„Nu se va mai stabili niciodată adevărul adevărat. Da, niște adevăruri se vor spune, dar adevărul adevărat și banul în haznaua statului n-o să mai vină”, a afirmat Ivan Diacov în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Reclame

Fostul procuror susține că aceeași soartă are și dosarul legat de evenimentele care au avut loc pe 7 aprilie 2009. Potrivit lui, mulți oameni cunosc ce s-a întâmplat atunci în centrul Chișinăului, dar nu există voință pentru tot adevărul. „Știe multă lume ce s-a întâmplat la 7 aprilie, dar unii care trebuiau să ia măsuri, au fost responsabili, cum ar fi Igor Popa și alții, au mușamalizat cazul. Unii care era responsabili asupra celor care trebuiau să ia măsuri, care erau la puterea politică, știu cum a fost, dar au diferite interese politice și iată așa s-a mușamalizat cazul”, a menționat Diacov.

Totodată, fostul procuror a menționat referitor la situația criminogenă din ultima perioadă că numărul de omoruri ar fi de două ori mai mare decât se anunță în spațiul public. Potrivit lui, instituțiile responsabile de acest domeniu trebuie să facă o investigație serioasă pentru a studia care este situația reală a lucrurilor. „Cifra reală de omoruri este dublă. (…) Eu consider că aici e vinovată conducerea de vârf care nu cere control, e vinovat Ministerul de Interne”, consideră Ivan Diacov.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.