Procuratura Generală a refuzat să verifice „îmbogățirea ilicită” a lui Dodon

Procuratura Generală nu substituie activitatea altor instituții. Astfel a comentat instituţia denunţul depus de preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, şi multiplele solicitări de informații din partea presei de a verifica „îmbogăţirea ilicită a Preşedintelui Igor Dodon”.

Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

Potrivit agenţiei INFOTAG, Procuratura Generală a amintit într-un comunicat că „nu are competențe în domeniul supravegherii generale și control, respectivele atribuții fiind puse în sarcina altor organe specializate”.

Reclame

„Prin urmare, denunțul depus de Andrei Năstase, ca de altfel toate sesizările de acest gen, sunt transmise pentru examinare, conform competenței, către Autoritatea Națională de Integritate – unica instituție responsabilă de realizarea controlului averii și al intereselor personale și respectare a regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților și al restricțiilor”, amintesc procurorii.

Potrivit lor, în cazul în care, în rezultatul examinării denunțului, ANI va constata abateri de la lege, materialele vor fi transmise Procuraturii sau, după caz, Serviciului Fiscal de Stat pentru dispunerea măsurilor legale în consecință.

Pe 23 ianuarie, Andrei Năstase a depus un denunţ la Procuratura Generală referitor la „îmbogățirea ilicită a președintelui Igor Dodon”. Denunţul se bazează pe un articol din „Ziarul de Gardă” privind veniturile și cheltuielile nedeclarate ale șefului statului.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.