Un bărbat a murit de foame după ce nu a mai primit ajutorul social

Errol Graham, în vârstă de 57 de ani, din Marea Britanie, a murit de foame după a încetat să mai primească ajutorul social, informează BBC.

GettyImages

Corpul bărbatului cântărea doar 28,5 kilograme când a fost găsit, după ce ușa apartamentului său a fost spartă pentru a fi evacuat.

Reclame

O investigație a arătat că pierderea venitului i-a provocat „neajunsuri grave”.

Cazul lui Errol Graham, mort în iunie 2018, a reapărut în atenția publicului după ce Debbie Abrahams, un parlamentar britanic, a cerut o anchetă independentă asupra cazurilor în care oameni au murit după ce situația lor a fost revizuită de Departamentul pentru Muncă şi Pensii din Marea Britanie.

Cercetarea cazului lui Graham a dezvăluit că bărbatul avea un istoric de depresie și fusese internat în 2015, însă s-a întors acasă. Ulterior, a refuzat orice fel de contact cu medicii. Totodată, a refuzat contactul cu angajații de la Departamentul pentru Muncă şi Pensii, iar ajutorul său social a încetat în august 2017. În scurt timp și-a pierdut și ajutorul pentru locuință.

Ultimul contact știut avut de Errol Graham s-a petrecut în februarie 2018, când un angajat al Nottingham City Homes sosit pentru chiria restantă l-a auzit strigând și lovind ușa de la intrare.

În ce condiții a murit Errol Graham

Ancheta desfășurata pentru a stabili cauza morții a dezvăluit informații despre situația în care trăia Errol Graham înainte să moară

Potrivit agentului de poliție Emily Dunn, pe corpul lui Errol Graham nu au fost găsite răni, dar „era foarte slab”. În casă nu s-a găsit mâncare, în afara unor conserve de pește expirate de patru ani. Apartamentul nu avea gaze și probabil nici electricitate, iar în fața ușii era o cantitate mare de corespondență.

Cauza medicală a morții a fost înregistrată drept înfometare.

Elizabeth Didcock, asistentul medicului legist, a concluzionat că pierderea bruscă a tuturor surselor de venit și amenințarea evacuării au provocat neajunsuri grave și un stres imens, pe lângă greutățile financiare.

„Este foarte probabil ca pierderea venitului și a locuinței să fie factorii de stres care au avut un impact teribil asupra stării sale mentale”, a spus Elizabeth Didcock.

digi24.roCategorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.