De ce pute la Chișinău

La Stația de epurare din Chișinău sunt depozitate 500 mii de tone de nămol. Fermentarea acestui nămol este cauza mirosurilor neplăcute cu care se confruntă municipiul Chișinău.

moldpres.md

Aflat astăzi într-o inspecție la depozitele de stocare a nămolului și a platformelor geotub de la Stația de epurare a apelor reziduale din municipiul Chișinău, primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat că situația înregistrată în prezent poate fi calificată ca o „catastrofă ecologică” și a acuzat de iresponsabilitate vechile conduceri ale municipiului pentru situația creată.

Potrivit lui Anatolie Lichii, director general interimar la Apă-Canal Chișinău, Stația de epurare prelucrează zilnic 140 de tone de ape reziduale, iar după prelucrarea prin deshidratare, cele 70 de tone de nămol sunt depozitate într-unul din cele trei lacuri de acumulare cu o adâncime de 10 – 12 metri. În cele trei lacuri de acumulare s-au acumulat deja 500 mii de tone de nămol.

Anatolie Lichii a spus că până la 1 martie 2020, Apă-Canal Chișinău, în urma consultărilor cu experții străini, va veni cu un plan pentru lichidarea mirosurilor neplăcute și evitarea agravării situației.

moldpres.md

MoldpresCategorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.