În 2019, transferurile din străinătate s-au micșorat față de 2018

În 2019, volumul total al transferurilor bancare de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice din Republica Moldova a constituit 1 222,89 milioane dolari, transmite IPN cu referire la datele Băncii Naționale a Moldovei.

cambioeurodolar.com

Valoarea în dolari a transferurilor s-a micșorat cu 3,5%comparativ cu anul 2018, în principal ca urmare a deprecierii euro și rublei față de dolar. Diminuarea reală a valorii transferurilor totale a constituit 0,4%. Aceasta s-a produs ca rezultat al impactului majorării transferurilor în euro cu 10,5 la sută și al diminuării transferurilor în ruble cu 45,6 la sută.

Reclame

Transferurile din UE au fost în creștere cu 11,2% față de 2018 și au înregistrat o pondere de 46,6%. Cele din CSI s-au micșorat cu 24,7% și le-au revenit o pondere de 22,0%. Transferurile din alte state au constituit 31,4% în 2019 și 31,2% în 2018.

82,9% din transferuri au fost efectuate prin sisteme de remitere de bani, decontări nete (în dolari, euro și ruble ruseștii), fără deschiderea conturilor bancare, iar 17,1% sunt transferuri bancare (în diverse valute) prin sistemul SWIFT.Categorii:Economie

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.