Obiectivele programului susținut de FMI, atinse în mare parte

Republica Moldova intenţionează, după încheierea actualului program în luna martie curent, să încheie un nou program cu Fondul Monetar Internaţional. Declaraţia a fost făcută de către prim-ministrul Ion Chicu în cadrul unei conferinţe de presă prilejuită de încheierea vizitei misiunii FMI în ţara noastră. Premierul precizat că va cere vizita unei noi misiuni care să stabilească un nou program al ţării noastre cu FMI.

gov.md

„Republica Moldova a reuşit să finalizeze acest program cu succes. Ţara a avut trei guverne, două campanii electorale şi patru miniştri ai Finanţelor. Evoluţiile bugetar în 2019 au fost la nivelul pe care le-am aşteptat. Este o dovadă a maturităţii sistemului bugetar al R. Moldova, care a devenit imun faţă de tulburările politice din ţară. Programul curent va fi finalizat la 20 martie”, a declarat Chicu.

Reclame

În declaraţia sa, şeful misiunii FMI a confirmat raţionalitatea investiţiilor masive în dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii, atenţionând asupra necesităţii de consolidare a capacităţilor de management a investiţiilor publice.

„Performanţele programului au fost evaluate ca fiind puternice, iar toate criteriile au fost întrunite. Criteriile structurale vor i finalizate până la întrunirea consiliului din luna martie. În urma finalizării evaluării programului, Republica Moldova va beneficia de aproximativ 20 de milioane de dolari SUA. Obiectivele programului susţinute de FMI au fost atinse în mare parte, reformele ample realizate de autorităţi au dus la reabilitarea sistemului bancar şi consolidarea guvernanţei în sistemul financiar, consolidând astfel stabilitatea macro-economică şi financiară. Progresul atins este apreciat având în vedre instabilitatea politică din Republica Moldova”, a declarat Rubén Atoyan, şeful Misiunii FMI.

Programul pe trei ani al autorităţilor moldoveneşti, susţinut de FMI, a fost aprobat la 7 noiembrie 2016. El este finanţat printr-un credit în valoare totală 182 milioane de dolari SUA, dintre care circa 160 milioane de dolari SUA au fost deja debursate.Categorii:Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.