Mișcarea „Unirea” cere anularea manifestațiilor de Ziua Victoriei

Vor cere în instanţă anularea deciziei Guvernului din 5 februarie privind desfăşurarea mai multor manifestaţii cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei.

Liderii celor cinci partide membre ale Mişcării Unirea afirmă că asemenea hotărâri ar avea menirea să creeze condiţii pentru promovarea lui Igor Dodon în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova şi că funcţionarii de stat vor fi impuşi să participe la acţiunile din data de 9 mai. Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului a calificat solicitarea drept una care dezbină societate.

„Aş dori să adresez un mesaj oamenilor de curaj, oamenilor cu demnitate din sfera educaţiei, culturii, administraţiei publice locale, să se opună acestor încercări. Să găsească modalitatea de a sprijini poziţiile şi abordările corecte, pro-europene, pro-democratice, pro-naţionale româneşti în această situaţie”, Vitalia Pavlicenco, membra PNL.

Contactată de Moldova 1, şefa Serviciului de presă al Preşedinţiei, Carmena Sterpu, a declarat că şeful statului nu comentează acţiuni şi declaraţii politice, iar purtătorul de cuvânt al premierului a menţionat că este dreptul fiecărui cetăţean să se adreseze instanţei de judecată. Acesta a calificat solicitarea membrilor „Unirea” drept una care ar duce la dezbinarea societăţii.

„Trebuie să ne învăţăm să ne respectăm unii pe alţii, sunt mulţi oameni în Republica Moldova care consideră data de 9 mai un eveniment care merită şi trebuie celebrat şi Guvernul a întreprins măsurile necesare pentru organizarea acestor evenimente, iar prin acţiunile sale mişcarea „Unirea” nu face nimic altceva decât să extremizeze dispoziţiile sociale, nimeni nu are nimic împotrivă ca ei să creadă în cea ce doresc ei să creadă”, a declarat Vitalie Dragancea, purtătorul de cuvânt al premierului.

Miercuri, Guvernul a aprobat un plan de acţiuni consacrate celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei. Acesta prevede organizarea unui şir de manifestaţii, care vor avea loc în capitală şi în alte localităţi ale ţării.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.