Se vrea capul unui ministru din cabinetul Chicu

Veteranii conflictului armat de pe Nistru cer demisia ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aureliu Ciocoi. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta ei au declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Aureliu Ciocoi. Foto: sputnik.md

Combatantul Victor Ciobanu s-a arătat indignat că, în ajun, Ciocoi a spus că „armata rusă a oprit vărsările de sânge pe Nistru”.

Reclame

„Domnul Ciocoi nu a fost cu noi în tranșee. Nici măcar consilierul premierului pentru afacerile veteranilor, Victor Gaiciuc, nu este veteran de război. Cum pot vorbi ei despre ceea prin ce am trecut noi în 1992? Ciocoi trebuie să demisioneze și pe nume său trebuie deschis dosar penal. El nu știe despre ce vorbește. Cerem să prezinte scuze veteranilor”, a subliniat Ciobanu.

Din numele grupului de inițiativă al veteranilor, el i-a invitat pe toți cei interesați să vină la Chișinău, pe 8 februarie, în Piața Marii Adunări Naţionale, la Adunarea generală a veteranilor.

„Au trecut 28 de ani de la acel război. Dar soarta noastră, familiile noastre, protecția drepturilor noastre sociale rămân doar preocuparea noastră, nu şi a statului. Politicienii și partidele aflate la putere se schimbă, iar noi, cei care ne-am ridicat pentru a apăra independența Moldovei și statalitatea acesteia, rămânem, ca și mai înainte, față în față cu problemele noastre. Am desfăşurat deja proteste la guvern și am înaintat câteva cereri, dar deocamdată nu s-a decis nimic. Îi îndemnăm pe toţi veteranii să participe la Adunarea generală. Veteranii trebuie să formeze o singură mișcare, care să ne promoveze interesele sociale și să determine statul să-şi îndeplinească îndatoririle faţă de veterani”, a spus activistul Mișcării Participanților la Acţiunile de Luptă de pe Nistru.Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.