Năstase îi cere lui Dodon să-l demită imediat pe Ciocoi

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase cere demisia neîntârziată a ministrului de externe Aureliu Ciocoi. Reacţia lui Năstase vine după ce ministrul de Externe a declarat acum câteva zile că războiului de pe Nistru i-au pus capăt ruşii care, prin intervenţia lor, nu au făcut decât să oprească vărsarea de sânge.

Andrei Năstase

„Astăzi, aflându-se în satul Ustia, raionul Dubăsari, la una din întâlnirile sale cu oamenii, Andrei Nastase a cerut demisia neîntârziată a ministrului de externe Aureliu Ciocoi, pentru grava ofensă adusă veteranilor războiului de pe Nistru, dar şi tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, prin declaraţiile sale iresponsabile, sinonime cu trădarea de patrie,” se arată într-un comunicat emis de PPDA.

Potrivit comunicatului, Aureliu Ciocoi, afirmând că armata rusă (dislocată şi acum ilegal pe teritoriul Republicii Moldova în pofida Acordului de la Istanbul şi a altor documente internaţionale) este forţa militară care ne-a adus pacea, a comis o crimă morală îndreptată împotriva celor care au apărat cu propriul sacrificiu independenţa Republicii Moldova.

Năstase consideră că, prin această declaraţie „nesăbuită”, Ciocoi „sfidează adevărul istoric şi susţine o cauză străină, cauza ocupanţilor”.

Andrei Năstase îi cere preşedintelui Dodon să-l demită imediat pe ministrul de externe, în cazul în care acesta nu-şi va da demisia de onoare.

Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, consideră că „armata rusă nu a făcut altceva decât să aplaneze conflictul din 1992 de pe Nistru şi să oprească vărsările de sânge”.

TVR MoldovaCategorii:Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.