Filat: A trebuit să dăm jos sârma ghimpată dintre noi și noi

Înainte de a construi poduri a trebuit să dăm jos sârma ghimpată dintre noi și noi. O spune fostul premier Vlad Filta, eliberat acum două luni din închisoare, cu ocazia celor zece ani care se împlinesc de când a fost scoasă sârma ghimpată de pe Prut, transmite IPN.

fb.com/VladFilatUE

„O fărâmă din dureroasa noastră istorie s-a prăbușit atunci. Astăzi, sârma ghimpată de la Prut se află în muzee și mai toți din oamenii politici din România și Republica Moldova au o bucățică din această „frontieră” care ne-a despărțit pe noi de noi”, spune fostul premier.

Reclame

Vlad Filat mai afirmă că „atunci a îndrăznit, cu România lângă noi, să sper și să visez că într-o bună zi vom fi o steluță pe steagul UE sau măcar parte a unei stele din constelația europeană”. Fostul premier a mulțumit tuturor colegilor lui de atunci pentru lupta lor. „A fost o onoare și un privilegiu să lupt alături de domniile voastre, nu doar pentru pâine, dar și pentru sufletul și libertatea neamului nostru. Înfrânt nu ești atunci când sângeri”, susține Vlad Filat.

Procesul de scoatere a sârmei ghimpate de la frontiera cu România a fost lansat la 10 februarie 2010, la indicația lui Vlad Filat, care era premier atunci. Autoritățile au înlăturat 360 de km de sârmă ghimpată, care era un gard dintre România și Republica Moldova. În urma procesului fusese depozitate peste trei mii de tone de sârmă ghimpată.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.